Mutasyon Anlamlı Bir Canlı Üretemez
Evrim görüşüne göre, evrimin yaşanması için gerekli olan mutasyonların %99’unu zararlı mutasyonlar oluşturuyor.
Tesadüfler sonucunda oluşan mutasyonlardan birisi anlamlı bir canlı üretiyor.
Tabii ki evrimciler anlamlı ve anlamsız yerine hepsine canlı gözüyle bakıyorlar. Bu böyle ama burada neyi kastettiğimiz açıktır.
Örneğin, karıncanın kanatlı karıncaya onun da arıya olan uzun evrim serüvenini düşünün. Bu türler arasında sayısız mutasyon olduğu umulur. Ama bu %99’u oluşturan mutasyonlar (ki biz onlara zararlı mutasyon adını takıyoruz) ile ilgili bir tanecik fosil bulunamıyor.
Bu şu anlama geliyor: aslında mutasyonlar hiçbir zaman anlamlı bir tür oluşturamazlar. Mutasyonlar sadece bozuk canlılar meydana getirebilirler.
Örneğin, güvercinlerin genomundaki tek bir gen değişikliği tüy desenlerini belirliyor. (Kaynak: 1)
Ve yine güvercinin genomundaki tek bir gendeki değişiklik ile kafasındaki tüy havaya kalkıyor. (Kaynak: 1)
Mutasyon Ancak Bozmaktır
Genomdaki küçücük hatanın canlının yaşamını etkilediğini unutmayın. Durum böyleyken genomdaki tek bir değişiklik ile bu değişikliği tesadüf mutasyon asla yapamaz ve yapamıyor.
Demek ki genomu ve her genin canlının neresini değiştireceğini bilen bir güç olduğunu anlıyoruz.
Mutasyonun tesadüfen bir canlı üretmesi asla mümkün değildir. Mutasyon bozukluğun diğer adıdır. Bir şeyi bozarak tesadüfen iyi bir şey üretilemiyor.
Ama gördüğümüz bir gerçek var: Allah canlıları dilediği güzel şekilde yaratıyor. Bilim ise yaratılan bu canlıların genomuna hayranlıkla bakıyor. Allah’ın yaratmasına ve ince sanatlı müdahalesine şahit oluyor.
Evrimin olması için gerekli olan mutasyonların hiçbir anlamlı canlı üretemediği görülüyor. Mutasyonlar ancak canlıları bozmaktır.
Bir yapıya farklı yollarla hasar vermek mümkündür ama bu hasar sonucu yeni bir yapı inşa etmiş olunmaz.
Böyle de mutasyona tutunan evrimciler bir canlıyı bozuyor, tahrip ediyor ve “İşte yeni bir canlı ürettik.” diyor. Ve akılsızlıkta daha da ileri gidip “Bu verilen hasar daha büyük olursa daha uzak bir türde yeni canlı üretmiş oluruz.” diyor.